Packtips för flytt

Inför en flytt behöver man ofta packtips för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. Här vill vi dela med oss av våra bästa tips för att flyttpacka smart. Du vet väl också att du kan hyra flyttlådor billigt av oss? I Göteborgsområdet kan vi även köra hem dem till dig mot en mindre kostnad. Bra om du har en liten bil eller bara vill slippa bära själv.

Läs vår checklista för att flyttpacka

Innan du börjar packa är det viktigt att skapa en checklista för flyttpackning. Denna lista bör innehålla alla uppgifter du behöver utföra, från att samla packmaterial till att märka kartongerna. Se till att du har tillräckligt med lådor, tejp, bubbelplast och markörer. Att vara väl förberedd minskar stressen och gör att du kan flyttpacka på ett mer organiserat sätt.

Smart packning av dina tillhörigheter

När det gäller flyttpackningen själv, börja med att använda packpapper, handdukar eller liknande material som skyddande fyllnad för att skydda dina föremål. Det är viktigt att packa smart. Placera tyngre föremål i botten av kartongen och lättare föremål ovanpå. Om du packar böcker, begränsa dig till en rad per kartong och fyll resten med lättare föremål. Se till att varje låda är väl fylld men inte tyngre än 25 kg för att säkerställa att de är hanterbara.

 • Använd packpapper och handdukar eller liknande som skyddande fyllnad.
 • Packa hårt och tätt så att godset inte rör sig under hantering.
 • Byrålådor kan packas med oömma lätta saker.
 • Försök att undvika för många lösa saker. Om de är för stora för att rymmas i en stängd flyttkartong kan du låta kartongen vara öppen.
 • Stapla om möjligt kartongerna tre i höjd med lättaste kartongen nederst och tyngsta överst och med etiketterna väl synliga.
Flyttlådor - Packhjälp - Guldhedens Flyttexpert

Hyr flyttlådor av oss

Du kan hyra flyttlådor av oss. Det är bra för miljön och billigare än att köpa. De är dessutom av en kraftig kvalitet. Om du använder egna lådor ska de vara försedda med handtag.

Packtips flytt – viktigt att tänka på

 • Större skåp måste tömmas eftersom även låsta dörrar kan gå upp vid transport.
 • Armaturer bör hänga kvar tills flyttmanskapet kommer. Ömtåliga delar som lampskärmar bör packas ned i kartonger.
 • Ta själv hand om nycklar, mediciner och annat som du kan behöva direkt efter flytten så slipper du leta i flyttkartonger efter det.
 • Rulla ihop mattor och knyt eller tejpa ihop
 • Bunta gärna ihop gardinstänger, skidor och andra långa saker så att de kan bäras lätt tillsammans.
 • Krukväxter, mat och annat som kan vara temperaturkänsligt rekommenderar vi att du själv flyttar. Vi tar inte ansvar för temperaturkänsliga saker.

Specifika packtips för olika föremål

Flyttpacka kläder

När du packar kläder, överväg att använda garderobslådor där du kan hänga kläderna direkt. Detta sparar tid både vid packning och uppackning och minskar risken för skrynkliga kläder. För mer kompakta lösningar, rulla dina kläder istället för att vika dem, vilket också sparar utrymme.

Flyttpacka glas och porslin

För att flyttpacka glas och porslin, använd gott om skyddsmaterial och placera dem vertikalt i lådorna, som om du skulle placera skivor i en skivback. Detta minskar risken för att de går sönder under transporten.

Flyttpacka tavlor och speglar

Tavlor och speglar kräver extra uppmärksamhet. Använd tjock kartong eller speciallådor och markera dem med ”Aktas” för att säkerställa att de hanteras varsamt. Du kan också tejpa ett stort ”X” över glaset med maskeringstejp för att förhindra att glaset splittras om det går sönder.

Vi kan hjälpa dig att flyttpacka

Om tanken på att packa känns överväldigande, kom ihåg att våra professionella packmästare är här för att hjälpa till.

Packtips vid flytt - Guldhedens Flyttexpress

  Den här webbplatsen är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

  Har du frågor ?

  031-16 44 42

  info@guldhedensflytt.se

  Måndag - Torsdag
  08:00 - 17:00

  Fredag
  08:00 - 16:00

  Besöksadress

  Södra Långebergsgatan 28,
  436 32 Askim
  Sverige

  Serviceminded och trevliga

  vill bara säga att Kevin och Olof som var här var mycket serviceminded och trevliga att ha och göra med. Vi är mycket nöjda med hjälpen vi fick 😊

  Tataa Biocenter AB, Januari 2018

  Vill du också ge oss ett omdöme?

  Ge oss ett betyg här!
  Flera omdömen